İstanbul
BIST9833.22
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BTC/USD57646.841
MURAT AVCI

MURAT AVCI

Mail: avci.murat@gmail.com

TRAFİK TERÖRÜNE SON VERİLMELİ

Merhaba sevgili dostlar ben bu hafta sizlere  turizmin Başkaneti diyebileceğim memleketim Antalya/ Alanya’da insanların kabusu haline gelen motorsiklt belasından söz  etmek istiyorum.

Düşük yakıt tüketimi ve elde edilebilirlik maliyeti motosiklet kullanımını gün geçtikçe popüler kılmaktadır. Yanlış ama alışıla gelmiş kullanım tarzı ile taşıtlar arasında manevra yaparak yoğun trafikten kaçınmaları bu ulaşım aracına önemli bir avantaj sağlamaktadır. Yol kullanım hakkını önemsemeyen bu alışkanlıklar trafik sıkışıklığına maruz kalmadan yolculuğu mümkün kılıyor olsa da bu durum kaza yapma olasılığını artırmakta ve ciddi yaralanmalar hatta ölümlerle sonuçlanan kazalara sebep olabilmektedir. Genelde kazalar açısından motosiklet diğer ulaştırma araçlarıyla birlikte değerlendirildiği için motosiklet kazalarıyla ile ilgili detaylı araştırmalar ülkemizde oldukça yetersiz kalmaktadır.

Düşünsenize her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği bir yerde bu sorunun her geçen gün artışı. Ardı ardına meydana gelen kazalar ve ne yazık ki ölümler… Bu anlamda Antalya halkının isyanı hep oldu ancak bu isyanı duyan olmadı bir türlü… Bu beladan yıllar önce bende nasibimi aldım. Bir motorsiklet kazası sonucu yıllarca hastane koridorlarında sefilleri oynadım, hala oynamaya devam ediyorum.

Durum böyle olunca ülkemizin imajı da zedeleniyor. Bence artık bu soruna çözüm bulunmalı. Motorsiklet sürücüleri eğitilmeli, onlarda hastalık haline gelen hız sevdasına son verilmeli vs vs… Bu olaya gerçek anlamda çözüm bulunması şart. Yetkililerin artık vatandaşın sesine kulak vermesi gerekiyor. Bu vurdum duymaz sürücülere karşı acil çözüm arayışına girmesi gerekiyor. Ülkemize gelen turistler ve  günahsız insanlar motorsiklet kazalarına kurban gitmsein… Yoksa daha çok eve ateş düşer…

Murat AVCI

 

 

 

 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar