İstanbul
BIST10276.88
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BTC/USD63328.248
ŞEBNEM CEYHAN

ŞEBNEM CEYHAN

Mail: sebceyhan@gmail.com

GÜZEL GÜNLER GELECEK

Herkese merhaba diyerek Güzel ve bir o kadar da tehlikeli bir günün bazen içeriye harika bir güneş ışıltısının dolduğu bazen de yağmur damlacıklarını izlediğim köşemden sizlere yazıyorum. Evet güzel ama tehlikeli dedim çünkü corona virüs Trump ın değimiyle çin virüsü tüm  dünyayı nerdeyse etkisi altına almış durumda.. En son Fenerbahçe erkek basket takımında ,GS teknik direktörü Fatih Terim de , GS ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak da ve spor klüplerinde birçok kişide Corona virüs çıktı ve maalesef birçok spor insanını da kaybettik.Aynı şekilde bu tehdit Avrupa nın birçok önemli klüplerinin de korkulu rüyası oldu ve özellikle İtalyan klüplerinin çoğu yabancı futbolcusu ki ünlü portekizli futbolcu C. Ronaldo da dahil,ülkelerine ya da riskin daha az olduğu başka ülkelere adeta kaçtılar.Evet virüs tüm dünyayı dehşete düşürmeye devam ederken bizim ülkemizde ve ülkemizin yerli, milli spor klüplerinde durumlar nasıl?

Türkiye de yaklaşık 13 binin üzerinde spor klübü var. Bunun İngiltere deki sayısının yaklaşık 150 binin üzerinde olduğunu düşündüğümüzde çok yüksek bir rakam değil

Ayrıca lisanslı sporcu sayısı da sadece Avrupa ile kıyaslandığında yine az ama neticede 1,5 milyondan fazla kadın ve 3 milyondan fazla erkek lisanslı sporcumuz olduğunu düşündüğümüzde ve corona virüs ile bunların çalışmalarının durduğu görüldüğünde durum gerçekten vahim. Sporcu yeterince antreman yapamadığında ve takımıyla yeterince oynayamadığında bunun O’nda bir hamlaşma oluşturabileceği ihtimali de olduğu için özellikle evden dışarı çıkamamak ve düzensiz, belirsiz, moralsiz bir hayat sporcuyu eksiye düşüren en büyük ögeler.İşte bu yüzdendir ki Alman ligi Bundesliga mayıs ayı gibi ligi açmayı düşünüyor.

Virüsün en çok etkilediği ülkelerden biri olan İtalya da Napoli klübü de antremanlara başlayacağını belirtti. Şimdi herkes ülkemizin hastalıkdaki o kritik eşiği atlatmasını bekliyor.Şartlar normale döndüğünde Sporcularımız 2 kat daha çok training yani antreman ile umuyoruz o hamlığı atar eski çevik,sıhhatli,hızlı  sporcu günlerine dönerler.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar