ULUSLARARASI 9. ANADOLU TİYATRO ÖDÜL TÖRENİ TARİHİ BELLİ OLDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ULUSLARARASI 9. ANADOLU TİYATRO ÖDÜL TÖRENİ TARİHİ BELLİ OLDU
Abone ol
Tiyatro Gazetesi Uluslararası 9. Anadolu Tiyatro Ödülleri 4 Mart’ta yapılacak ödül töreniyle yurtiçi ve yurtdışından bir çok tiyatro sanatçısını İstanbul’da ağırlayacak.

Türkiye genelinde sahne sanatlarına yoğun bir katkı sunan Tiyatro Gazetesi, Anadolu tiyatrosunun da sesi, soluğu olma yolunda çalışmalarına devam ediyor. Tiyatro Gazetesi, bugüne kadar Yurtiçi ve Yurdışı olmak üzere üç yüz seksen tiyatro sanat emekçisini ödüllendirdi. Ödül kategori listesinde bu yıl Türkiye’nin dışında Kuzey Makedonya, Yunanistan, Portekiz, Özbekistan, Güney Kıbrıs ve Sırbistan sanatçıları yer alıyor.

Türkiye’nin sınırlarını aşarak yurtdışındaki sanatçıları da kucaklayan ödülleriyle Tiyatro Gazetesi, ulusal ve uluslararası alanda ödül veren tek kurum olma özelliğini sahip. Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri Tüm zor koşullara rağmen tiyatro tarihinde derin izler bırakan Tiyatro Gazetesi, ülkenin en ücra köşesinde tiyatro yapanlara ulaşması, haberlerini yayımlaması, etkili olanların İstanbul’da ödüllendirmesi, kesintisiz sürdürdüğü gazete ve www.tiyatrogazetesi.net yayını ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Tiyatro alanında Ulusal ve Uluslararası bağlantılar kurulmasına destek veriyoruz. Tiyatro Gazetesi olarak bizler, tiyatro alanında Ulusal ve Uluslararası alanda bağlantılar kurulması için köprü görevi görüyoruz ve bu çabamız devam edecek. Tiyatro basınının bu ülkede var olmasının önemini, değerini bilen, bu bilgi ve duyarlılıkla Tiyatro Gazetesi’ne ilan verenlere, ülkenin dört bir yanında Tiyatro Gazetesi’nin gönüllü temsilcilerine, Tiyatro Gazetesi’nin editörleri ve yazarlarına, tabii ki çok değerli okuyucularımıza sonsuz teşekkür ederiz. Biz çoğuz. Bu çokluğumuzu daha diri kılmak, daha da çoğaltmak için hepimize yine görevler düşüyor. Ülkenin en ücra köşelerinde tiyatro yapanların daha çok sesi soluğu olmaya çalışacağız. Bizler Nazım Usta’nın dediği gibi, ağır ellerimizi toprağa basıp doğrulduğumuz zaman en bilgin aynalara, en renkli şekilleri aksettirenleriz. Bizlere dair çok sözler edildi ve edilmeye devam edecek.

Yurtdışından katılacak Akademisyen ve Tiyatro Sanatçıları Tiyatro Gazetesi Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri Töreninde Yurdışından, Makedonya’nın önemli Rejisör ve akademisyeni Dejan Projkovski, akademisyen aktör Atilla Klınce, Makedonya Avrupa Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü, İspanya, Macaristan, Portekiz eski Büyükelçisi Jordan Plevnesh, Makedonya Resne Belediye Başkanı, Jovan Tozievski. Özbekistan Kaşkaderya Müzikal Dram Tiyatrosu Müdürü Utkir Mahmadkulov, Özbekistan Tiyatro Birliği Uluslararası İlişkiler Bölümü Müdürü, Aybek Veysaloğlu. Yunanistan Tiyatro sanatçısı Sofia Kapsourou, Poretkiz Tiyatro adamı Rui Madeira, Kıbrıs  Cumhuriyeti Antilogos Tiyatrosu- Christina Christofıa, Sırbistan İvana Nedelijkovic Ödüllerini almak için İstanbul da olacaklar.

Ödül Töreni 4 Mart Pazartesi 2024 Tarihinde Saat: 19:00 Mask-Kara Tiyatrosu Tamer Levent Sahnesinde gerçekleştirilecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BURSA-VAN ARASI MEKTUP KARDEŞLİĞİ 3.YILINDAÖnceki Haber

BURSA-VAN ARASI MEKTUP KARDEŞLİĞİ 3.YILI...

BUNUN YÜKÜNÜ KIYAMETE KADAR BİRLİKTE TAŞIYACAĞIZSonraki Haber

BUNUN YÜKÜNÜ KIYAMETE KADAR BİRLİKTE TAŞ...

Yorum Yazın