PIRLANTA ALACAKLARA VE PIRLANTASI OLANLARA MÜJDELİ HABER

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PIRLANTA ALACAKLARA VE PIRLANTASI OLANLARA MÜJDELİ HABER
Abone ol
Son iki yıldır ülkemizde uluslararası pırlanta sertifika kurumu ve uluslararası geçerliliği olan bir kurum olmadığından dolayı tüketici aldığı kuyumcu sertifikaları İle pırlantalarım değerinde korumaya çalışıyordu. Şimdi ise bu konu artık güvence altına alınıyor.

Dünyanın en büyük pırlanta sertifika kuruluşu İzmir’de 38 toptancı ve perakendeci kuyum firması İle bir araya geldi ve Türk tüketicinin aldığı pırlanta ürünlerin m dünyada geçerliliği ve kıymetini garantiye alacak faaliyetlerine start verdi.

Türkiye'de son 2 yıldır pırlanta sertifika ile uluslararası bir kurum olmadığından dolayı kuyumcuların verdikleri kendi kartları ve sertifikalı kullanılmakta buda tüketiciyi aldığı üründe en az % 40 ve üstü zarar ettirmekte idi.

Dünyanın en saygın pırlanta sertifika kuruluşu olarak kabul edilen firmanın Türkiye yatırımı 35 milyon dolar olarak da ayrı bir rekor yatırım tutarına ulaştı.

İzmir’den sonra Ankara, İstanbul, Kayseri ve Anadolu'nun tamamında devam edecek olan proje bu yıl içinde toptan ve perakende hizmeti veren 5000 den fazla kuyumcuya ulaşıp pırlanta pazarına yeni bir enerji kazandırmayı hedefliyor.

Dünyanın en büyük pırlanta sertifika kuruluşu İzmir toptan ve perakende esnafı ile bir araya gelerek Türkiye faaliyetlerine start verdi. Türkiye'de sertifikalı uluslararası pırlanta alımının tamamı İle tüketiciyi korumak amaçlı faaliyete geçirmeye kararlı olan sertifika kurumu, alınan tüm pırlantalar da kar odaklı % 30 değer kazanmasını sağlayan uluslararası geçerliliği alan sertifika ile tüketiciyi kalıcı olarak korumak mümkün olabilecek.

Hrd Antwerp dünyanın en geçerli ve kabul edilen sertifika kurumu olarak kabul edilmekle.

İzmir'de 38 farklı kuyum esnafının katıldığı özel organizasyonda, İzmir kuyum odası başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, 9 Eylül Üniversitesinden Prof. Dr. Cemolog Murat Hatipoğlu ve Hrd Antwerp Türkiye Yönetim kurulu başkanı Tuncay Çaltekin ve Başkan vekili Arzu Özer katıldı.Sertifika kurumunun Türkiye pazarına girmesi ile artık sertifikalı ürünlerde zarar etme konusu bitecek ve Türkiye'de alınan pırlantalı ürünler dünyanın birçok ülkesinde değerine geri dönüştürülebilecek ve yıllar boyunca değerinden bir şey kaybetmeden değerIenmesi mümkün olacak. Tüketiciyi alırken en az % 30 kar ettirecek ve geri iadesi ya da satışında % 40 tan başlayarak değer kaybetmesinin önleneceği sertifikalandırma İle artık Türk tüketiciler korkmadan erişebilecek ve genç kızlar hayallerini süsleyen tek taşlarını korkmadan daha güvenle alabilecek.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AYŞEGÜL ALDİNÇ ESKİ DOSTU FİLİZ AKIN'I EVİNDE ZİYARET ETTİÖnceki Haber

AYŞEGÜL ALDİNÇ ESKİ DOSTU FİLİZ AKIN'I E...

ALTUNAY'DAN PİŞTİSonraki Haber

ALTUNAY'DAN PİŞTİ

Yorum Yazın