OSMAN GENÇ 'TEN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE KITLIK UYARISI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OSMAN GENÇ 'TEN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE KITLIK UYARISI
Abone ol
Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç 'ten İklim Değişikliği ve Kıtlık Uyarısında bulundu.

Küresel iklim değişikliğinin en çok etkilediği bölgelerden biri olan Afrika kıtasında, kuraklığın sebep olduğu kıtlık tehlikesi giderek büyüyor. Özellikle kuraklık ve kıtlıkla birlikte iç karışıklıklar ve terörle mücadele edilen bölgelerde yetersiz beslenmeden kaynaklanan ölüm oranları her geçen gün artıyor. Bu insani drama dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması yapan Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç, Nijerya’nın kuzeydoğusu ile Sudan’da açlıktan ölüm oranlarında ciddi artış olduğunu belirtti.

Osman Genç, Sudan’da iç savaş nedeniyle milyonlarca kişinin ülke içinde daha güvenli yerlere ve komşu ülkelere göç ettiğini, Nijerya’nın kuzeydoğusunda ise 15 yıldır devam eden iç isyan ve terör olayları nedeniyle yaklaşık 3 milyon kişinin çeşitli kamplarda hayat mücadelesi verdiğini ifade etti. Genç, her iki bölgede de Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yürütülen gıda yardımlarının fon yetersizliği nedeniyle durma noktasına geldiğini belirtti.

Kitlesel Ölümler Kapıda

Genç, Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından yayınlanan raporlara göre, Sudan’da iç savaş nedeniyle yerlerinden edilen yaklaşık 6 milyon kişinin çok acil gıda yardımına ihtiyacı olduğunu, güvenlik endişesi nedeniyle iç göçe maruz kalan bu nüfus içinde özellikle son 6 aylık dönemde yaşlılar ve çocuklar gibi dezavantajlı gruplarda açlığa bağlı ciddi ölüm kayıtları olduğunu açıkladı. Nijerya’nın kuzeydoğusunda kamplarda kalan 3 milyon kişinin ise son 3 aylık dönemde günde bir öğün yemeği temin etmekte dahi zorlandığını belirtti.

UNICEF'in 2024 yılı Nisan ayı raporlarına göre, Nijerya’nın kuzeydoğusundaki kamplarda “akut yetersiz beslenme nedeniyle tedavi gören çocuk sayısının 120 bini aştığı” bilgisi de Osman Genç tarafından paylaşıldı. Genç, BM ve diğer uluslararası insani yardım kurumlarının gerekli gıda desteği programlarını başlatmamaları halinde, bu ayın sonlarına doğru açlığa dayalı kitlesel ölüm haberlerinin duyulmaya başlanacağını vurguladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GENÇ ECZACIDAN YENİ SİNGLE HABERİÖnceki Haber

GENÇ ECZACIDAN YENİ SİNGLE HABERİ

YARIM KALANLARA RAĞMENSonraki Haber

YARIM KALANLARA RAĞMEN

Yorum Yazın