OP DR. LEVENT BAKIŞGAN SAĞLIKLI HAYATLAR SUNUYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OP DR. LEVENT BAKIŞGAN SAĞLIKLI HAYATLAR SUNUYOR
Abone ol
Son zamanlarda kilolardan şikayetçi olanlar mide botoksu ve mide balonu için Op. Dr. Levent Bakışgan’ı tercih ediyor.

İşinde uzman kadrosu ile sağlıkli yaşamlar sunan Bakışkan Mide botoksu ve balonu hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Mide botoksu endoskopik bir işlem olup hafif sedasyon yani hafif uyku hali ama narkoz kadarda derin olmayan yani hastanın ne uyur ne uyanık olduğu durum damardan ilaçlarla sağlanarak yaklaşık 15 dakika süren bir işlemdir. Mide botoksunda diğer botoks işlemlerinde olduğu gibi enjeksiyon yapılarak düz kasların gevşemesi sağlanır, aslında geçici bir felç durumu oluşturulur. Bu etki yaklaşık bir hafta içinde başlar ve yaklaşık 4-6 ay devam eder. Bilinen önemli bir yan etkisi yoktur. Midenin düz kaslarının gevşemesi ile midenin gıdaları boşaltma süresi uzatılır yani uzun tokluk oluşturulur. Ayrıca midenin üst kısmından salınan Grelin yani açlık hormonunu azaltmak içinde o bölgeye enjeksiyon yapılır yani iştah azalması sağlanmış olur. Bu iki etki ile hastanın kilo vermesine katkı sağlanır. Tabiri caizse hasta bir adım attığında iki adım atmış gibi olur. Botoks işlemini istenildiği kadar tekrar edilebilir ancak hasta kilo vermiş kilo vermeye devam ediyorsa tekrarı önerilmelidir yoksa yeterli kilo verememiş bir kişiye de tekrar tekrar mide botoksu önerilmemelidir. Diyetisyen desteği ve uygun hasta seçiminde çok başarılı sonuçlar alınabilir. Başarı için bir diğer hususta uygun dozdur, mide büyük bir organdır ve düşük dozlar başarısızlıkla sonuçlanır bunun için uygun doz ve tecrübe çok önemlidir.

Ünlü isimlerde Bakışgan’ı tercih edenlerden… Ve Merak edilen Mide Balonu

Mide balonu ne işe yarar? Akıllı mide balonunun diğer mide balonlarından farkı nedir? Mide balonu mide içerisinde şişirilerek hem mide duvarındana gerginlik yaratılarak hastaya sürekli tokmuş gibi bir his vererek hemde mide içerisinde hacim küçültülerek gıdalara daha az yer kalması sebebiyle kilo vermeyi sağlar. 6 aylık ve 1 yıllık olarak endoskopik olarak uygulanan tipleri olmakla beraber son yıllarda akıllı balon diğer adıyla yutturabilen balonda diğer tiptir. Akıllı balonun en önemli farkı endoskopi ve anestezi gerektirmemesidir. Yaklaşık 10 dakika içinde balon hastanın yutmasıyla beraber şişirilir ve röntgen filmiyle doğrulama yapıldıktan sonra işlem sonlandırılır. Hastanede hiç yatış yapılmadan hasta ayrılabilir ve günlük işlerine dönebilir. En önemli farklarından biriside çıkartma işlemi olmamasıdır. 16 hafta sonra balon doğal yollarla( büyük tuvaletle) vücuttan atılır. Son olarakta bu balon bitkisel olduğu ve yüzeyi pürüssüz olduğu için gıdalar üstüne yapışmaz ve ağız kokusu yapmaz. Ayrıca hastalarda intolerans yani balon reddi riski en düşük seviyededir. Ayrıca yan etkilerde çok düşüktür. Tüm bu sebeplerden dolayı akıllı mide balonu son yıllarda giderek artan bir şekilde tercih edilmektedir.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ŞEYDA AYDIN ŞİMDİ DE MÜZİKTE BAŞARISINI TAÇLANDIRIYORÖnceki Haber

ŞEYDA AYDIN ŞİMDİ DE MÜZİKTE BAŞARISINI...

CANAVAR'A BÜYÜK İLGİSonraki Haber

CANAVAR'A BÜYÜK İLGİ

Yorum Yazın