GENÇ OYUNCULAR EĞİTİM İLE İLGİLİ DESTEK İSTERLER

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GENÇ OYUNCULAR EĞİTİM İLE İLGİLİ DESTEK İSTERLER
Abone ol
Son dönemin alanında başarılı trend menajerlerinden olan Ayça Irgan ilk röportajıyla Haber Caddesinden Alper Ergez'in sorularını yanıtladı. Sektörün gidişatından, işinin incekliklerine kadar merak edilen pek çok konuyu konuştuk. Ayrıca genç yeteneklere, oyunculuğu meslek edinmek isteyenlere de çok özel önerilerde bulundu.

Özellikle son dönemde birçok dizinin cast direktörlüğünü yaptınız. Şimdilerde bir menajer olarak Türk dizi ve sinema sektörünün gelmiş olduğu bu son noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

 Aslında herkesin son dönemle ilgili çok ortak düşünceleri var. Bu dönem eskiye oranla çok daha zor ve yıpratıcı olmaya başladı. Dizi sektörünün özellikle 2024 yaz ayları için proje yapmaması ilk defa gördüğümüz bir dönem ama olması gereken bir hamleydi sanırım. Eskiden hatırlarsanız günde 2 dizi yayınlanırdı. Ve pek çok oyuncu kendisi için rol bulmakta daha rahat olurdu. Şimdilerde menajerlerin işleri çok daha karmaşık oluyor çünkü okuduğunuzda beğendiğiniz projeler yayında istenileni vermediğinde ya da doğru oyuncuları eşleştirmediğinizde projenin ömrü kısa oluyor. Bu da oyuncusu olan için bir üzüntü, oyuncusu olmayan için ise sevinç durumu J Bitsin ki başka projede oyuncumun şansı olsun diye bakılıyor. Aynı zamanda aynı oyuncuların genel olarak projelerde yer alması da son dönemin en büyük kabusu olmaya başladı. Yeni nesilde gelen çok iyi oyuncular var ama bu karmaşada kendilerine yer bulmaları çok zorlaşıyor. Burda da iş cast direktörüne kalıyor. Yeni isimlere yer açma ve onlara şans verme çok önemli.

‘’Karakteri sağlam, oyunculuğu konusunda kendine yatırım yapan kişilerle çalışmak çok keyifli’’

Çalışacağınız oyuncuları hangi kriterlere göre belirliyorsunuz?

Menajer ve oyuncu ikilisi çok bireysel bir çalışma ortamı. O yüzden bu konuda hassas olduğum bazı konular var. Öncelikle samimiyet çok değerli. Benim oyuncu arkadaşıma verdiğim değer kadar, onlarında bana değer vermesini isterim. Birlikte aynı yolda emin adımlarla ilerleyebileceğim, ‘’ güvenilir’’ (bu çok önemli bu sektörde), kendini geliştirmeyi seven, sabırlı ve ailem gibi olabilecek yetenekli insanlarla çalışmayı tercih ediyorum. Bazen çok heyecanlı bir şekilde yola çıktığın ve hayaller kurduğun kişilerle istediğin gibi çalışamayabiliyorsun ama vedalaşırken yine de hayatımda sohbet edebileceğim sadece iş ilişkimi sonlandırdığım kişiler olsun istiyorum. Karakteri sağlam, oyunculuğu konusunda kendine yatırım yapan kişilerle çalışmak çok keyifli.

No name oyuncularla çalışmaya karar vermenizi etkileyen faktörler neler oluyor?

Düşünün ki; genç bir oyuncu adayı kapınızı çalıyor. Ben bu işi yapmayı çok istiyorum diyor. Ve gerçekten çok yetenekli. Onunla birlikte çalışmak, geliştirmek, onun için savaşmak ve iş bulmaya çalışmak farklı birini var etme çabası çok değerli bence. Hele de hisleriniz bu konuda kuvvetliyse ve ondaki ekran ışığını fark ettiyseniz… O zaman birlikte bu sektörde yükselmek ve iyi işler yapmak bizim için paha biçilemez bir durum.

Menajer olarak  oyuncularınız için yaptığınız özel çalışmalarınız oluyor mu? hangi çalışmaları yapıyorsunuz? Özellikle yeni katılan genç oyuncularınızla ilgili yaptığınız çalışmalar var mı?

Bu konuda 2 taraflı konuşulması gereken bir durum. Biraz önce dediğim gibi bireysel bir ilişki kuruyorsunuz herkesle. Onun ihtiyaçları doğrultusunda ya da eksikleri konusunda birlikte konuşup karar vermekten yanayım. Ama ilk konulardan biri fotoğraf çekimi. Her sene kadrom için özel bir çekim organize etmeye mutlaka çalışırım. Genç oyuncular genellikle eğitimle ilgili destek isterler. Projesi olan oyuncular için doğru pr çalışması yapmaya çalışırsınız.

 Oyuncu seçimlerinde sosyal meydanin etkisi oluyor mu Yani  'Projelere oyuncu seçilirken takipçi sayısına bakılıyor mu ona göre oyuncu seçimi oluyor mu? Neler söylemek istersiniz?

Bir dönem böyle bir duruma şahit oldum maalesef ki ve çok üzücüydü. Sonrasında buna bakıldığını düşünmüyorum, en azından benim cast çalışması yaptığım işlerde kesinlikle bakılmıyor.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HANDE YENER BODRUM SEZONUNU AÇTIÖnceki Haber

HANDE YENER BODRUM SEZONUNU AÇTI

CEM BELEVİ CEMİYET KONSEPTİ İLE YAZ TURNESİNE BAŞLIYORSonraki Haber

CEM BELEVİ CEMİYET KONSEPTİ İLE YAZ TURN...

Yorum Yazın