ÇİFTÇİ DİCO İLE GÜLMEYE BAŞLADI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇİFTÇİ DİCO İLE GÜLMEYE BAŞLADI
Abone ol
Türkiye’nin saygın profesörleri, bir araya gelerek, toprak verimliliğini artırmak için sıvı gübre ürettiler. Üretilen mucize gübrenin 1 litresiyle 5 dönüm arazi verimli hale getiriliyor. Toprakta kalıntı bırakmayan, organik ve verimli olan bu gübre sulama yoluyla toprağa veriliyor. Toprağa ve mikroorganizmalarına zarar vermeyen yavaş salınımlı gübre, çevre dostu olarak da tanımlanıyor. 'Dico' isimli sıvı gübreyi kullanan birçok çiftçi sağlıklı ve doğal sebze meyve yiyebiliyor. Bu mucizevi gübrenin sahibi Hamza Büyük ile konuştuk… Haydi buyurun sohbetimize…

TARIMDA DEVRİM SLOGANIYLA YOLA ÇIKTINIZ. NEDİR BU DEVRİM?

Toprağa küsmeyin, Toprağı küstürmeyin... Şeyh Edebali bu sözü yüzyıllar önce söylemiştir. Ancak günümüzde hem toprağa küstük hem toprağı küstürdük. Günümüzde yapılan bilinçsiz tarım, su kaynaklarındaki azalma ve küresel ısınmanın da etkileriyle topraklarımız çok büyük oranda verimsiz ve çorak bir hale gelmiş bulunmakta. Çiftçilerimiz neredeyse maliyetlerini kurtardığında buna sevinir duruma geldi. Biz DİCO ile tarımda bir devrim yaptık. Kendilerini bu gübreye adamış ve ülkemiz tarımı için daha fazla ne yapabiliriz diye düşünen çok kıymetli bilim insanlarımız sayesinde artık bu kötü günler geride kaldı.

PEKİ NEDİR BU DİCO?

Dico; Hem topraktan hem yapraktan uygulanabilen, içeriğindeki bakteri ve enzimlerle topraktaki mikrobiyolojik canlılığı artıran ve toprak içerisindeki kimyasal kalıntıları parçalayarak yok eden yeryüzündeki tek gübre çeşitidir. Gübre oluşunun yanı sıra aynı zamanda kimyasal temizleyicidir. 0 organik ve 0 yerlidir. Dünyada organik tarıma en hızlı geçiren üründür.

NE GİBİ FAYDALARI VAR?

Çiçeklenmeyi artırır, çiçek dökülmelerini önler, kılcal kök yapısını artırır ve köklenmeyi güçlendirir. Bitki bağışıklık sistemini güçlendirerek ilaç kullanımını azaltır ve verimi çok büyük oranda artırır, nemi toprakta hapsederek su ihtiyacını azaltır.

HANGİ TÜR BİTKİLERDE KULLANILIR?

Dico toprakta yetişen her türlü bitkide rahatlıkla kullanılabilir. Tarlalarda, seralarda, ağaçlarda ya da saksı bitkilerinde gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Bizim amacımız bu ürünü toprakla buluşturmak. Zaten sonrasında dico’nun neler yaptığını herkes görecektir.

DİCO ÇİFTÇİYE NEYİ VAAT EDİYOR?

Üstün verim, kaliteli ve organik ürün, temiz topraklar...

RÖPORTAJ: Murat AVCI

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YENİ YILDA DAHA ÇOK ÖDÜLLERE TALİPÖnceki Haber

YENİ YILDA DAHA ÇOK ÖDÜLLERE TALİP

IŞIN KARACA GÜLŞEN PİŞTİ OLDUSonraki Haber

IŞIN KARACA GÜLŞEN PİŞTİ OLDU

Yorum Yazın