BEYİN SİNYALLERİNİ ANLAMAK KİŞİYE ÖZEL EĞİTİM ÇÖZÜMLERİNİN KAPISINI ARALIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BEYİN SİNYALLERİNİ ANLAMAK KİŞİYE ÖZEL EĞİTİM ÇÖZÜMLERİNİN KAPISINI ARALIYOR
Abone ol
Yaklaşık 100 milyar nöron ve 100 trilyon sinaps bağlantısı içeren beyin, insan vücudunun en karmaşık organlarından biri olarak öne çıkıyor. Önceden bu organın yapısının ve işlevinin sabit olduğu düşünülürken, oradaki sinyalleri görme fikri bile bilim kurgu filmlerine özgü bir hayal oluyordu. Ancak günümüzde teknoloji bu hayali gerçeğe çevirdiğini dile getiren Auto Train Brain CEO’su Günet Eroğlu, “Beyninizden gelen o karmaşık sinyal ağını anlamak, her bir bireyin kendi öğrenme profiline özel çözümler üretmenin önünü açıyor. En başta disleksi gibi sinapslar arasındaki bağlantısızlıktan medyana gelen öğrenme güçlüğü gibi durumlar nörogeribildirim yapılarak çözülüyor” dedi.

Her geçen sene insan beyninin gizemlerini çözme yolunda önemli adımlar atılıyor Nörobilim alanındaki gelişmeler, beynin plastisite (esneklik) yeteneği sayesinde kendini sürekli yeniden yapılandırabildiğini ortaya koyuyor. Artık beynin sabit bir organ olmadığı, deneyimler ve öğrenme yoluyla sürekli değiştiği kanıtlanmış olması, birçok durumun çözümünde de yepyeni kapılar aralıyor.

Bu alanlardan birini de öğrenme güçlükleri oluşturuyor. Yapılan araştırmalar, disleksisi olan bireylerin beyinlerinde dil işleme ile ilgili bölgelerde (özellikle sol temporal lob) farklılıklar olduğunu ortaya koyuyor. Fonolojik işleme (sesleri algılama ve yorumlama) süreçlerindeki zorluklar, okuma becerilerini etkiliyor. Bu esnekliğe doğru müdahaleler ise beyin sinyallerini anlamaktan geçiyor Nörogeribildirim (neurofeedback) teknolojisi sayesinde disleksi öğrenme engeli olmaktan çıkıyor, farklı çalışan bir beyin yapısı olarak anlaşılıyor.

Araştırmalar beynin hasar gördükten sonra bile yeni bağlantılar kurarak iyileşebildiğini gösteriyor. Londra’daki bir taksi şoförleri üzerinde yapılan çalışmada, navigasyon becerileri geliştikçe beyinlerindeki hipokampus bölgesinin büyüdüğü tespit edildi. Bu da beynin, kullanıma bağlı olarak fiziksel olarak değişebildiğinin en net kanıtlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Nörogeribildirim ile Öğrenme Farklılıkları Aşılabiliyor, Erken Analiz Çok Önemli

Beyinden gelen karmaşık sinyal ağını anlamak, her bireyin kendi öğrenme profiline özel çözümler üretmenin önünü açtığını belirten Auto Train Brain Ceo’su Dr. Günet Eroğlu, “ Biz de Egg sayesinde beynin 14 farklı kanalından sinyal ölçümü yaparak disleksi, dikkat bozukluğu gibi öğrenme güçlüklerine karşı kişiselleştirilmiş eğitimler sunuyoruz.

Nörogeribildirim (neurofeedback) yöntemiyle beynin kendini düzenleme yeteneğini harekete geçiriyoruz. Çünkü beyin plastisitesi sayesinde, doğru yönlendirmeyle öğrenme güçlükleri aşılabiliyor. Ailelerin çocuklarını erken dönemde analiz ettirmesi büyük önem taşıyor. Çünkü doğru destekle, bu çocuklar sadece ‘öğrenme farklılığı’ olan değil aynı zamanda yaratıcı düşünce gücü yüksek bireyler olarak yetişebilirler. Biz de bu kapsamda ailelere yol göstermek amacıyla İstanbul Perla Psikoloji ve Araştırma Merkezi ile Ankara Brain Signal merkezlerinde ücretsiz ön görüşme ve ölçüm imkanı sunuyoruz. Amacımız öğrenme farklılıklarındaki potansiyeli ortaya çıkarmak” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ALTIN PORTAKAL YOLCUSUÖnceki Haber

ALTIN PORTAKAL YOLCUSU

AYSU BAÇEOĞLU’NUN SPOTİFY HESABI HACKLENDİSonraki Haber

AYSU BAÇEOĞLU’NUN SPOTİFY HESABI HACKLEN...

Yorum Yazın