BAHAR GERÇEK DOĞRU’NUN YENİ KİTABI ‘GÜNDEDÜN’ ÇIKTI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAHAR GERÇEK DOĞRU’NUN YENİ KİTABI ‘GÜNDEDÜN’ ÇIKTI
Abone ol
Yazar Bahar Gerçek Doğru, ilk romanı “Zamansız”ın ardından bu kez bir öykü kitabıyla okurların karşısında. Birbirinden çok farklı insanların hayata tutunma çabalarını, özlemlerini ve umut arayışlarını anlatan 12 öyküyü bir araya getiren “Gündedün”, Tara Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Zamanda sıçrama yaşayan bir kadının üç farklı ülke ve dönemde yaşadıklarını konu alan ilk romanı “Zamansız” ile edebiyat çevrelerinin dikkatini çeken Bahar Gerçek Doğru, bu kez kısa öyküler ve mektup tekniğiyle yazdığı hikâyeleri bir araya getirdi. Doğru’nun 12 öyküye yer verdiği “Gündedün” adlı ikinci kitabı, Tara Kitap tarafından okurlara sunuldu. ‘Nostalji’ anlamına gelen “Gündedün”de yer alan hikâyeler, birbirinden çok farklı insanların hayata tutunma çabalarını, geçmişe duydukları özlemi, yaşama dair umut ve anlam arayışlarını yansıtıyor.

 SIRADAN HAYATLARIN ÖZGÜN KATMANLARI

 Bahar Gerçek Doğru, akıcı dili ve samimi üslubuyla kaleme aldığı öykülerinde sıradan hayatlara odaklanıyor: “Öyküler, 1920’lerden yola çıkıp 2000’lere varırken yolu bazen İstanbul’da bir gecekonduya bazen Japonya’da sakura zamanına düşüyor. Kahramanlarım, unutmakla hatırlamak arasındaki boşluğa hayatlarından sızanları samimiyet, hüzün ve coşkuyla akıtıyor. Kitabın çekirdeğinde sıradan hayatların özgün katmanları, görmemek için kafamızı çevirdiklerimiz ve üzerine yazmasam eksik kalacağımı düşündüklerim var.”

 Bahar Gerçek Doğru kimdir?

 Ankara Koleji ve Hacettepe Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden mezun oldu. Main Üniversitesi’nde işletme alanında master yaptı. Öyküleri çeşitli mecralar tarafından ödüllendirildi, kitap seçkilerinde yer aldı. Kitap çevirileri yaptı. Uzun yıllar İndigo Dergisi’nde yazdı. Bir dönem Avrupa Birliği’nin Yenilenebilir Enerji Fonu’nda çalıştı. Yaklaşık 10 yıl önce Abu Dabi’ye yerleşti. Fantastik kurgu türündeki ilk romanı “Zamansız” 2018 yılında yayımlandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SEVGİLİSİYLE AYNI KLİPTE OYNADIÖnceki Haber

SEVGİLİSİYLE AYNI KLİPTE OYNADI

SENA MÜLAYİM'DEN YENİ ŞARKISonraki Haber

SENA MÜLAYİM'DEN YENİ ŞARKI

Yorum Yazın