ANNEMİN DESTEĞİYLE OYUNCU OLDUM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ANNEMİN DESTEĞİYLE OYUNCU OLDUM
Abone ol
ÜNLÜ tiyatro oyuncusu ve emektarı Tevfik Gelenbe ve oyuncu Sevim Gelenbe’nin oğlu olarak dünyaya gelen ve Tevfik Gelenbe Tiyatro’sunda, tiyatronun içinde büyüyerek ebeveynleri gibi oyuncu olarak yetişen Arkın Gelenbe, geçmişten bugüne sanat hayatını ve günümüz tiyatro, film ve dizi sektörüne dair düşüncelerini Türkiye Haber Portalı sunucusu Eylül Aşkın’a anlattı.

“Kulise doğdum ama babam bu işi yapmamı hiç istemezdi.”

Tiyatronun her kademesinde çalıştığını ifade eden Arkın Gelenbe, kendi tiyatrolarında henüz yedi yaşındayken tuvaletlerde kolonya ve peçete dağıtarak çalışmaya başladığını belirtirken sözlerine “Sonra antraklarda Alaska frigo dondurma yaptım. Sonra ışık odasına çıktım. Yer gösterdim. Gişede bilet sattım. Dekor yaptım. Perde çektim. Sonra sahneye çıktım.” şeklinde devam etti.

Konservatuar Eğitimine Karşı!

Konservatuardan mezun olup da kendini bulabilen oyuncunun çok nadir olduğunu söyleyen Arkın Gelenbe, “Benim tiyatroma konservatuar mezunları gelirlerdi. Bir gelişlerini görmeniz lazımdı, Yıldız hoca (Kenter) öyle yürümüyordu yani. Anlatma, diyorum. ‘Çık sahneye.’ Sağından soluna dönmeyi bilmiyor. Tekniğini bilmiyor, yani mesela sahnede hangi eliyle telefon açacağını bilmiyor sahnedeki duruş yerine göre.” şeklinde konservatuar eğitiminin profesyonel hayattaki yetersizliğinden dem vurdu.

“Gün gelecek o her yerde gördüğünüz insanları hiçbir yerde görmeyeceksiniz.”

Televizyon sektöründe tekelleşmeye dikkat çeken Arkın Gelenbe, çekimleri seçim öncesi gerçekleşen programda “Evet, ülke olarak, meslek olarak şanssız bir dönemdeyiz. Ama siz bu dönemi nasıl atlatıyorsunuz, önemli olan o.” şeklinde konuştu.

“Aras Bulut İynemli ile çalışmak isterim.“

Daha önceki söyleşilerimizde yönetmen Leo Yılmaz’ın da adını geçirdiği oyuncu Aras Bulut İynemli’yi tecrübeli oyuncu Arkın Gelenbe de andı. “Aras çok iyi bir oyuncu. Çok genç, ona rağmen çok iyi bir oyuncu. Beğeniyorum.” dedi.

“Şener Şen’i o kadar seviyorum ki, birlikte bir sahnemiz olsun, benim hiç lafım olmasın. Ben fonda martı olayım yani, hiç sıkıntı yok.”

Bugüne kadar bir çok ünlü isimle çalışan Arkın Gelenbe, bir tek Şener Şen ile denk gelmediğini ve kısacık da olsa kendisiyle aynı karede bir arada gelmenin onu çok mutlu edeceğini bu sözlerle ifade ederek usta oyuncuya seslendi.

Eylül AŞKIN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FERHAT GÖÇER & ELNAR XELILOV DÜETİYLE ZİRVEYE OYNUYORÖnceki Haber

FERHAT GÖÇER & ELNAR XELILOV DÜETİYLE Zİ...

DİONYSOS TİYATRO BU SEZON 3 OYUN İLE REKOR KIRDISonraki Haber

DİONYSOS TİYATRO BU SEZON 3 OYUN İLE REK...

Yorum Yazın