“YAŞAM SANATI” YARIŞMASI SONUÇLARI AÇIKLANDI
GÜNDEMGENÇLER İçin İyilik Derneği tarafından düzenlenen Geleceğimin Sorumluluğu; “Yaşama Sanatı” yarışmasına 81 ilden öğrenciler katıldı ve yarışmanın sonuçları açıklandı.
Gençler İçin İyilik Derneği Başkanı, öğretim görevlisi, yazar ve eğitimci Ayşen Laçinel önderliğinde umut verici, gençleri motive edici ve üreten gençleri destekleyici çalışmalarına devam ediyor.
Amaçları balık vermek değil, balık tutmayı öğretmek olan dernek, Ağaoğlu Şirketler Grubu ana sponsorluğunda bu sene ikinci kez, Ocak 2022’de “Geleceğimin Sorumluluğu; Yaşama Sanatı” adı altında yarışmayı tüm Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin katılımı için başlattı. Dernek, bu sene geçtiğimiz sene aldıkları başvurunun nerede ise 3 katı kadar başvuru aldı. Her biri farklı disiplinden gelen birbirinden değerli jüri üyeleri, 552 proje içinden ilk 20 projeyi finalist olarak seçtiler.
Ödül töreni, 15 Kasım 2023 Çarşamba günü, Marmara Üniversitesi Kariye Merkezi ev sahipliğinde, Marmara Üniversitesi İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Gençler İçin İyilik Derneği Başkanı Ayşen Laçinel, açılış konuşmasında, pandemide umut olmak ve gençlerin yolunu açmak amacı ile kurdukları Gençler İçin İyilik Derneği’nde eğitimler, çalıştaylar ve yarışmalar ile gençleri, hayata donanımlı olarak hazırlamayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, “gençler kendilerine ilham veren örnek aldıkları isimleri de seçerek “Yılın En Başarılı” olan alanının liderlerine de ödül vermek istedi” diyerek amaçlarını ve organizasyonu açıkladı ve “deniz yıldızı hikâyesindeki gibi ulaşılan her genç için fark ediyor, fark yaratıyoruz” diyerek derneği destekleyenlere teşekkür etti.
“YAŞAMA SANATI ANİMASYON FİLMİ” İLE YARIŞMANIN BİRİNCİSİ OLDU
Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi Elif Selin Türk, “Yaşama Sanatı Animasyon Filmi” ile yarışmanın birincisi oldu. Ayrıca, “Kitap Ağı Oluşturulması ve Okuma Alışkanlığının Tevşik Edilmesi” projesi ile Marmara Üniversitesi öğrencisi Nurcan Yıldız “Yılın En Dikkat Çeken Projesi” ödülünü aldı. İnönü Üniversitesi öğrencisi Eslem Kısacık ise “Yılın En Duygulara Dokunan Çalışması” ödülüne layık görüldü.
GENÇLERİN SEÇİMLERİYLE “YILIN ENLERİ ÖDÜL TÖRENİ”
Gençler İçin İyilik Derneği, gençlerin sadece projelerini değil, seçimlerini de bilmek istedi ve bunun üzerine “Yılın En’leri” oluşturdular. Üniversite gençleri ve dernek toplamda 13 kişiyi çeşitli alanlarda “Yılın Eni” olarak belirledi.
ENLERDEN TAVSİYELER
Yılın Senarist ve Komedyeni seçilen Hasan Can Kaya, salonu dolduran yüzlerce hayranının merak ettiği soruları yanıtladı. Kendisinin sayısalcı olduğunu söyleyip, salondaki sayısalcılara başarılar diledi. Çıktıkları yolda değişime açık olmalarını ve değişimin başarısızlık değil aksine başarıya giden yolda önemli bir nokta olduğunu söyledi.
En İyi İşletmeci ödülüne layık görülen Bedri Usta; “Gençlerin her zaman yanındayım. Bu bağlamda kendi gençliğimin ne kadar zor geçtiğini düşünürsek, benim gibi rol model kişilerin gençlerden ellerini eksik etmemeleri gerektiğini vurguladı.
Ünlü oyuncu Tamer Levent, gençlere “sanatı hayatınızdan çıkarmayın ve sanattan beslenin” dedi. Ve gençlerden “Yaşamın sanat haline gelebilmesi için; ne yapmalıyız, nasıl yapmalıyız, nasıl düşünmeliyiz, nasıl eğitim almalıyız, nasıl hedefler koymalıyız?” sorularına cevap bulmalarını; bu cevapların onların yaşam yolculuklarında ışık olacağını” belirtti.
Yılın Yeni Medya Sanatçısı ödülünü Refik Anadol yerine kuzeni “Selen Küçükgül” alırken, kendisinin uluslararası bir proje nedeni ile aramızda olamadığını ancak gençlere başarısının sırrı olarak “Sürekli hayal kurmak ve hep farklı bir şeyler yapmaya çalışmak, sınırları zorlamak, olmaz diyenlere kulaklarını kapamak, anlamlı işler peşinde koşmak ve sadece kendisi ile yarışmak.” olduğunu iletti.
Yılın Enleri tam liste:
- Yılın Senarist ve Komedyeni – Hasan Can Kaya
- Yılın Habercisi – Mücahit Topçu
- Yılın Kameramanı – Hilmi Yaşa
- Yılın İşletmecisi – Bedri Usta
- Yılın Yaratıcı Şefi – Batuhan Öner
- Yılın Medya Sanatçısı – Refik Anadol
- Yılın İş İnsanı – Nalan Kurt
- Yılın Sosyal Sorumluluk Proje Lideri – Birten Bilecik
- Yılın Devlet Tiyatrosu Sanatçısı – Orkun Gülşen
- Yılın Gıda Mühendisi – Elif Aşlamacı Attepe
- Yılın Yenilikçi Girişimci İş İnsanı – Neslim Güngen
- Yılın Sektörel Eğitim Koçu – Sevil Önal
- Jüri Özel Ödülü – Dilek Türker
Geleceğimizin emaneti gençlerin seçimlerinden oluşan yıldızlar geçitini, törenin sunucuları Hakan Türkşe ve Nur Türkşen eğlenceli sunumları ile tek tek sahneye davet etti.
GENÇLER VE YETENEK KEŞFİ PANELİ
Bu yıl dernek başkanı Ayşen Laçinel moderatörlüğünde “Gençler ve Yetenek Keşfi” paneli gerçekleşti. Panelde işletmeci Bedri Usta, şef Bedri Usta, haberci Mücahit Topçu, kameraman Hilmi Yaşa mesleki deneyimlerini aktarırken gençlere ilham verici konuşmalar gerçekleştirdiler.
GENÇ GİRİŞİMCİLERE DE BU SENE YER VERİLDİ
Geleceğimin Sorumluluğu “Yaşam Sanatı” yarışmasına bu sene üniversite öğrencileri dışında mezun genç girişimciler de başvurdu. Yoğun başvuru üzerine, bu yıl yarışma jürisi bu projeleri de değerlendirdi. Buna göre; Gaziantep Üniversitesi mezunu Semih Poyraz “Yapay Zeka ve görüntü işleme teknolojisi kullanarak granit taşı ve doğal taş kesim fabrikalarında verimlilik arttırıcı bir sistem oluşturmak” adlı projesiyle, Harran Üniversitesi mezunu Maksut İnce “Lojistik, tarım ve afet özelinde yapılan drone yazılımları” projesiyle, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi mezunu Coşkun Solanlar “Nanobilim ve Nanoteknoloji Mühendisliği “Akustik Enerji Hasadı” projesiyle “Yılın Gelecek Vadeden Genç Girişimcisi” başarı ödülüne layık görüldüler.
İlginizi Çekebilir