USTA OYUNCULAR ŞOKTA
MAGAZİNDünyada ilk kez tamamı Virtual Production (sanal prodüksiyon) teknolojisi ile çekilen Prens dizisi setinden şoke edici haberler var. Bu set öyle bir set ki oyuncular sahneleri bittikten sonra bile karavanlarına gitmiyor, çünkü sıradaki sahnenin çekimi için saatlerce beklemek zorunda kalmıyor, hiç kimse 12 saatten fazla çalışmıyor, hava şartları ne olursa olsun oyuncuların havası hep güneşli, mekanlar sanal olarak değiştiği için kimse gereğinden fazla yorulmuyor. Usta oyuncular hayal alemine benzettikleri stüdyoda virtual production’un yaşattığı bu deneyimi tek kelime ile “İnanılmaz” olarak tanımlıyor.
MGX Film’in yaptığı büyük yatırımla Kemerburgaz’da kurulan Türkiye’nin ilk virtual production stüdyosu ilk dizileri ‘PRENS’in çekimlerine başladı. Senarist ve Oyuncu Giray Altınok, sosyal medyada yarattığı karakterlerden biri olan “Krallık 101” i ‘PRENS’ ismiyle senaryolaştırdı ve dizi sadece 8 bölüm olacak. Yapımcılığını MGX FİLM’in üstlendiği dizinin Yönetmen koltuğunda Bülent İşbilen oturuyor, kadrosunda ise; Giray Altınok, Ceyda Düvenci, Hüseyin Avni Danyal, Serdar Orçin, Aslı Tandoğan, Çağdaş Onur Öztürk, Onur Özaydın, Bahadır Vatanoğlu, Derya Pınar Ak ve Yılmaz Gruda gibi usta isimler yer alıyor. Hem senaryosu hem de çekim tekniği ile komediye yeni bir soluk getirecek dizi, digital platformda yayınlanacak.
MGX FILM’in sahibi olduğu Kemerburgaz’da yer alan Türkiye’nin ilk Virtual Studio’da çekilen “PRENS” dizisi teknolojik tarihe de bir ilk olarak kazınacak, tüm dünyada tamamı virtual productionda (sanal prodüksiyon) çekilen ilk dizi olacak.
Dizinin konusuna gelince… Küçük bir ülkenin kralı olan karakterimiz bir yandan komşu ülkelerle uğraşırken bir yandan da tuhaf aile bireyleriyle baş ediyor, daha doğrusu baş etmeye çabalıyor. Giray Altınok dizide karakterin prenslikten krallığa geçişini ve krallığa ulaştıktan sonra ülkenin başına gelen türlü talihsizliklerin sarkastik hikayesini izleyiciyle buluşturacaklarını söylüyor:
“1400’lerin ortalarında Balkanlar’a yakın bir bölgede dönemin en küçük ülkelerinden Bongomia ve Bongomyalıların hikâyesini işliyoruz. Elbette böyle bir ülke hiç var olmadı ama biz en küçük detayına kadar tarihe bu tuhaf ülkeyi eklemeye çalıştık. Ailesinin kendisine isim koymak zahmetine bile katlanmadığı bu tuhaf prens diziye de adını veriyor. Yani isimsiz prensimiz sayesinde dizinin ismi “PRENS” Birbirinden tuhaf karakterden oluşan hanedanımız içinde herhalde kral olabilecek son kişi de prensimiz. Ama bir dizi talihsizlik sonucu tahtın yeni sahibi o olunca, ülkeyi tarihte eşi benzeri görülmemiş durumlara sokması da kaçınılmaz oluyor.”
KİM HANGİ ROLDE?
HÜSEYİN AVNİ DANYAL: Barbar Kral Thun
CEYDA DÜVENCİ: Entrikalarla dolu hayatı, zekası, cesareti, ihtirası ve cazibesi ile ün salmış Kraliçe Sion.
GİRAY ALTINOK: Lüksü ve süsü dünyada her şeyden daha önemli sanan ve acımasız gerçeklerle çok sert bir şekilde karşılaşacak olan Prens
ÇAĞDAŞ ONUR ÖZTÜRK: Bongomya Krallığı’nın ikinci Kralı Thenio ya da nam-ı diğer Deli Thenio.
SERDAR ORÇİN: Bongomya Krallığı’nın ilk veziri. Kral Thun’un öz mü üvey mi belli olmayan kardeşi Kalesh.
ASLI TANDOĞAN: Hırsı, entrikaları ve güç sevdası sayesinde bir dönem kraliçeliğe kadar yükselmiş Leydi Anarkhia.
YILMAZ GRUDA: Yüce bilge ya da bilinen adıyla Med Yane Larousse
'Virtual Production' Nedir?
Farklı mekânlarda farklı zamanlarda çekilen görüntülerin bir arada tek seferde bir araya getirilmesine olanak sağlıyor. Oluşturulan sanal mekânlar üzerinde yüksek kalitede görseller üretilerek oyunculara ve yönetmene çekim anında sinematik bir deneyimi yaşatılıyor. Tüm dünyada prodüksiyonun geleceği olarak tanımlanan sanal prodüksiyon teknolojisinin green box denilen yeşil perde çekimlerini de bitireceği öngörülüyor.
Sinema, TV ve reklam sektörünün temel ihtiyaçlarından olan mekân, dekor ve yüksek bütçeli set giderlerinin önüne geçebilen, neredeyse imkânsız denilebilecek sahnelerin çekilmesine olanak sağlayan sektöre köklü bir değişiklik getiren 'Virtual Production', oyuncular için de büyük avantajlar sağlıyor. Senaryonun konusu dünyanın öbür ucunda da geçse gitmelerine gerek kalmayacak. Led ekranlardaki görüntü sayesinde birçok sahne stüdyo konforunda çekilecek. Kısacası üşümeye, yıpranmaya, hava değişsin diye karavanda saatlerce beklemeye son veriyor. Dünyada 'The Mandalorian', 'West World' gibi global başarı kazanmış yapımlarda kullanılan bu teknoloji, günümüz imkanları ile prodüksiyon süresini oldukça kısaltacak.
İlginizi Çekebilir