OBEZİTE DOĞURGANLIĞI AZALTIYOR
SAĞLIKSağlık turizmi, Türkiye’nin dünyanın kanayan yarası obezite tedavisinde sunduğu yenilikçi ve kapsamlı tedavi uygulamalarıyla vites büyüttü. Yılın ilk 6 ayında sağlık turizmi gelirleri 750 milyon doları aştı. Türkiye, her yıl yaklaşık 3,4 milyon yetişkinin hayatını kaybetmesine neden olan, doğurganlığı azaltan obezitenin tedavisinde dünyanın çözüm merkezi haline geldi.
Türkiye üstün teknolojiye sahip en yeni tedavi yöntemleri ve alanında uzman hekimleriyle, dünya sağlık turizmi gelirlerinden aldığı payı her geçen gün artırıyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, bu yılın ilk 6 ayında 586 bin 754 yabancı turist sağlık hizmeti almak için ülkemizi ziyaret etti ve 768 milyon 424 bin dolar harcama yaptı. 2021’de 642 bin 444 yabancı turiste sağlık hizmeti sunarak 1 milyar doları aşan bir gelir elde eden Türkiye’nin yıl sonunda bu rakamı ikiye katlaması bekleniyor. Turizmde yılın ilk çeyreğinde sağlık harcamalarında h,9, 2. çeyrekte ise 1,5 artış yaşandığını hatırlatan Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Necat Kaplan, “Ülkemiz erişilebilir fiyatlar üzerinden sunduğu güvenli ve ileri tedavi hizmetleriyle dünyanın dört bir yanından insanları sağlığına kavuşturuyor. Son 2 yılda 2 milyona yakın yabancı turist, ülkemize gelerek sağlık hizmeti aldı. Yabancı turistler kadın hastalıkları, göz ve iç hastalıklar, genel cerrahi gibi klinik branşlar ile estetik uygulamalar için ülkemize yönelirken, obezite tedavisi için de Türk doktorlarına güveniyor. Özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde verilen yenilikçi ve kapsamlı obezite tedavi hizmetleri, Türkiye’yi küresel ölçekte güvenilir ülke konumuna yükseltti. Obezite tedavisinde dünyanın çözüm merkezi haline geldik“ dedi.
Dünyada her yıl 3,4 milyon yetişkin obezite nedeniyle hayatını kaybediyor Hareketsiz yaşam ve düzensiz beslenme alışkanlığına bağlı olarak, dünyada obezitenin giderek yaygınlaştığını kaydeden Op. Dr. Necat Kaplan, “Dünyanın kanayan yarası haline gelen obezite; kalp ve iskelet - kas sistemi hastalıkları, diyabet, kanser gibi çok sayıda riskli sağlık sorunu ile uyku bozuklukları, depresyon gibi yaşam kalitesini düşüren rahatsızlıkları beraberinde getiriyor. Dünya Obezite Atlası 2022’ye göre, dünyada 2030 yılına kadar her 5 kadından biri ile her 7 erkekten birinin obez olacağı tahmin ediliyor. Dünyadaki obez kadınların yarısı, Türkiye’nin de dahil olduğu ABD, Çin, Hindistan, Brezilya, Meksika, Rusya, İran gibi 11 ülkede yaşıyor. Obezite ve doğurganlık arasındaki ilişkiyi inceleyen araştırmalar, normal kilolu kadınların
İlginizi Çekebilir