© Son Posta Gazetesi 2023

İZMİR SEVDASINA ALEVLER ENGEL OLAMADI

İzmir’in Karşıyaka İlçesi Yamanlar Karatepe mevkiinde 15 Ağustos günü akşam saatlerinde ormanlık alanda çıkan ve yerleşim yerleri ile sanayi sitesine sıçrayarak üç mahallenin tamamen boşaltılmasına neden olan yangının hemen ardından Urla ilçesinin Balıklıova Mahallesi yakınlarındaki makilik alan ile Menderes ilçesinin Şaşal Mahallesi yakınlarındaki orman yangınlarında insanüstü bir gayretle mücadele eden görevli ekiplerle birlikte cansiperane bir biçimde alevlerle mücadeleye ortak olan gönüllülerin gayretleri göz doldurdu.

İzmir'e yaşayan oyuncu , program yapımcısı ve gazeteci  Selma Adıgüzel de ilk günden itibaren yangınlara karşı mücadelede ANKA Arama Kurtarma ve Yardımlaşma Derneği ile özellikle afet durumlarında acil iletişimi önceleyen TRAC ( Türkiye Radyo Amtörleri Cemiyeti ) İzmir Şubesi ekipleriyle birlikte destek verenler arasındaydı.  Selma Adıgüzel, yangın bölgesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İlçe ve bir çok ilin Belediye İtfaiye ekipleri ile Orman ekiplerinin üstün gayretlerinin yanısıra gönüllü ekiplerin de katkılarına dikkat çekerek, Anka Arama Kurtarma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Adnan Sancak ve Kocaeli İl Başkanı Melih Altınterlik ve ekiplerine teşekkür ederek kendileriyle birlikte yangınla mücadeleye destek vermekten gurur duyduğunu  profesyonelliklerine hayran kaldığını kendisininde Anka Arama Kurtarma ve Yardımlaşma derneğinin öncülüğünde nereden eğitim alınacaksa profesyonel olmak için tüm eğitimlere katılacağını ifade etti.

YANGINLA MÜCADELEDE SANATÇI DUYARLILIĞI

İnsana, topluma ve doğaya dair duyarlılıkla verilen her bir mücadelede elinden geldiği kadar destek olmayı şiar edindiğini belirten  Selma Adıgüzel, ‘’ Yamanlar Karatepe mevkisinde ormanlık alanda çıkan ve yerleşim yerleri ile sanayi sitesine sıçrayan yangın ve  devamında İzmir Menderes ve Urlada da devam eden yangınlarda ciğerlerimiz yandı. Belediye ekipleri, orman müdürlüğü ekipleri ellerinden gelen gayreti sarf etti. İnsanüstü gayretle mücadele ettiler.  Türkiye'nin bir çok yerinden itfaiye aracı ve  Sivil Toplum Kuruluşları ekipleriyle birlikte geldiler. Özellikle afetlerde acil iletişim konusunda deneyimli TRAC İzmir Şubesinden dostlarımız ve Anka Arama Kurtarma ve Yardımlaşma Derneği ekibimizle birlikte ilk günden itibaren katkı sağlama gayretinde olduk. Her iki ekip de profesyonellik erini ortaya koydular. Bu anlamda kutluyor ve bir İzmir sevdalısı olarak teşekkür ediyorum. ‘’ ifadelerinde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER