© Son Posta Gazetesi 2023

ESİN İRİS’TEN BERLİN HİSSİNDE BİR DANS ŞARKISI

Akustikten alaturkaya, r&b ve hip hop ritimlerinden soft rock’a farklı türleri “pop müzik” çatısı altında işleyerek dinleyicilerine zengin bir müzik kataloğu sunan, bugüne dek hit olmuş birçok şarkının yanı sıra farklı müzik türlerinden önemli sanatçıların eserlerinde şarkı ve söz yazarı olarak imzası bulunan, son zamanlarda electro pop tarzında yayınladığı şarkılarla kitlesini bol bol dans ettiren ve geçtiğimiz yıl Berlin’e taşınarak müzik kariyerine burada devam etme kararı alan Esin İris, house tınılarını zevkli bir şekilde işleyen yeni şarkısı Tamam Mı ile dinleyicilerinin karşısına çıkıyor.

Esin İris, yeni şarkısını “Tam olarak Berlin gecesi hissini taşıyan bir üzgün dans şarkısı! Ayrılık acısını, biri tarafından unutulmanın yasını dans pistinde bastırmaya çalışan, duygularını hissetmemek için kanayan yaraya yara bandı yapıştıran, ‘İyiyim, tamam mı?’ derken öfkesinin ve acısının dudaklarından sızdığı, kabullenmekten kaçmak için kendini ışıklara, seslere, abartılı eğlencelere saklayan o kızın hikayesi bu şarkı. Çoğumuz bir noktada o kız olmadık mı? Neyse ki buradan hemen sonrası kabulleniş ve güneşli günler. Ama ben bu zorlu arafı, kahkahanın ve dansın arkasına saklanmaya çalışan acıyı ete kemiğe büründüren bir şarkı yazmak istedim, ve Tamam Mı böyle ortaya çıktı. Acıyla dans etmenin de tadı apayrı... Berlin’de kendini bulmak için kaybolmayı seçen bir sürü insan da bunu yapıyor.” diyerek anlattı.

Tamam Mı’nın sözlerini Esin İris yazarken, bestesinde Esin İris ve Orhan Akın’ın imzası yer alıyor. Şarkının aranjörlüğünü ise Emircan İğrek, Spade427 gibi birçok sanatçıyla başarılı şarkılara imza atan Yiğit Avcı üstleniyor.

Projenin eş-prodüktörlüğünü Esin İris ile birlikte üstlenen Cenk Doğruyol’un imzasını ise single için kapak tasarımında da görüyoruz.

Şarkının kayıtları ve editleri Riff’n Night Stüdyolarında Emir Özgören tarafından yapılırken, mix’i Arzu Alsan’a, mastering’i Güven Ersoysal’a ait.

Listelerde zirveye oturan besteleri ve şarkı sözleri ile tanıdığımız şarkıcı, söz yazarı ve besteci Esin İris, Garaj Müzik etiketiyle yayınlanan yeni teklisi “Tamam Mı” ile dinleyicilerine, elektronik müzik ve dansın başkenti sayılan Berlin hissini dolu dolu yaşatacak ve keyifle dans ettirecek bir şarkı hediye ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER