© Son Posta Gazetesi 2023

ENERJİK BİR ŞARKIYLA YAZ DÖNEMİNE GİRİŞ YAPIYOR

Geçtiğimiz 15 Mart’ta yayınlanan ‘Yosun (Lo-Fi Station) parçasıyla çalma listelerimizde epey vakit geçiren Canay Doğan, yaz dönemine enerjik ve 80’lere göz kırpan bir parçayla giriş yapıyor. Retro tarzı ve enerjik moduyla öne çıkan parçası ‘Cesur Aşktan Yana’ d’Art Music Co. etiketiyle ve klibiyle aynı anda tüm dijital platformlarda yerini aldı.

2021 yılında solo kariyerine başlayan Canay Doğan üretimlerine bir yenisini ekledi. ‘Cesur Aşktan Yana’ adını verdiği retro tarzdaki parçası, sanatçının türler arası geçişteki tecrübesini ortaya koyuyor. Alışılan Canay Doğan’dan farklı olarak yeni parça enerjik pop tınılarıyla dinleyicisine ulaşıyor. Parça farklı dünyaların insanlarının kavuşmasının zorluğunu merkezine alırken, İstanbul sokaklarında çekilen nostaljik temalı klibiyle dinleyenlerine; hem işitsel, hem de görsel olarak hitap eden bir çalışma sunuyor. Klip yönetmenliğinde Oğuzhan Üstün, prodüksiyonda ise Kenan Berke Özer yer alıyor. Parçanın kapağı için hazırlanan illüstrasyon ise Melodi Erdemir imzası taşıyor.

“Üretim sürecimde mantıksal değil duygusal düşünerek bir şeyler ortaya çıkarıyorum.”

Yeni parçayla ilgili verdiği röportajında parçalarının üretim sürecine de değinen sanatçının açıklaması “Üretim sürecimde mantıksal değil duygusal düşünerek bir şeyler ortaya çıkarıyorum.Ben hislerimden yola çıkarak melodiler buluyor sonra o melodilerin hislerine ve ölçüsüne uygun sözler yazıyorum.” şeklinde oldu. Sanatçının aynı röportajdan bir başka açıklaması da şu şekilde; Sokak müzisyenliği olmasaydı kesinlikle şu an olduğum kişi olamazdım. Ben aşırı sahne korkusu olan, insanların yanında şarkı söyleyemeyen utangaç bir insandım. Annem bile 3 yıl öncesine kadar yan yanayken doğru dürüst sesimi duymamıştır.”.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER